• Ett resultat
  • 742 Flera hyresobjekt på/av
Spara

Stuga Tallberga

11 personer. 5 Sovrum
5985 - 12635 per vecka

Reklam


Information att hyra stuga i Åland

Ögruppen Åland, på finska Ahvenanmaa, tillhör inte Sverige utan Finland. Åland, vars huvudort heter Mariehamn består av fler än 6700 öar och är enspråkigt svenskt. Ålands unika politiska status gör att landskapet har rätt att stifta egna lagar och fatta politiska beslut inom vissa områden. Området är dessutom en neutraliserad demilitariserad zon och Ålands status skyddas av internationella garantier.
Bland svenska och finska resenärer är Åland populärt då det finns särskilda skatteregler som tillåter taxfree-shopping av tobak, alkohol osv.
Men Åland har mer att erbjuda än möjligheten till taxfree-shopping på vägen dit. Åland ligger cirka 40 km från den svenska och ca 15 km från den finska kusten och har ett invånarantal som uppgår till 28 000. En stor del av landarealen är täckt av skog, men det finns också många arter av orkidéer på Åland. Tilläggas kan att Ålands skärgård är ett paradis för seglare.
De första spåren av bosättning på Åland leder oss tillbaka till stenåldern, då de första fiskarna och säljägare bosatte sig här. Åland har under åren tillhört både Sverige, Finland och Ryssland. Eftersom ögruppen tidigt influerades av Sverige kan här hittas spår av byggnader som inte existerar på andra håll i Finland. Av särskilt intresse är den medeltida borgen Kastelholm från 1300-talet och kyrkan Jomala som byggdes 1275-1285, troligen den äldsta bevarade byggnaden i Finland.
Som du kan se är Åland inte bara värt ett besök på grund av taxfree-shopping. Upptäck spännande Åland, detta unika landskap som Finlands svenska utpost!

Problem med sökandet?
Trustpilot