• 5 resultat
  • 1123 Andere Unterkünfte
Spara

Lägenhet Boende Ytterhogdal

3 personer. 1 Sovrum
6650 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Storstugan

10 personer. 3 Sovrum
5985 - 11440 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Kvarnängsstugan

6 personer. 3 Sovrum
4655 - 6650 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Bäckstugan Lofssjön

4 personer. 1 Sovrum
3855 - 6650 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Björnstugan

10 personer. 4 Sovrum
5985 - 11440 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam

Reklam


Information över region Härjedalen

Härjedalen hör till Jämtlands län och gränsar till Norge, Dalarna och Hälsingland. Härjedalen är Sveriges befolkningsmässigt minsta landskap med bara 10 500 invånare med huvudort Sveg 2600 invånare. Landskapet är mest känt för sin vackra och vilda natur med höga fjäll, milsvida skogar, älvar och sjöar. Landskapet har både Sveriges högst belägna väg, Flatruet 975 meter över havet, och by Högvålen 830 meter över havet. Genomsnittligt ligger landskapet högst över havet av Sveriges landskap.
Mest kända landmärke i Härjedalen är berget Sonfjället. Berget är även nationalpark och är en av de björnrikaste områdena i Sverige. Högsta berg är Helagsfjället, 1796 m, som även har en egen glaciär. Härjedalen besöks sommartid för vildmarksupplevelser som fiske, vandringar, trekking och jakt och vintertid för skidåkning, isfiske och skoteråkning. En stor del av vinterturismen är samlad i orterna Funäsdalen och Vemdalen.
Mest kända floder är Ljusnan, Ljungan och Veman. Här, och i hundratals andra vatten, lever landskapsfisken harren. I sjöarna kan sportfiskaren hoppas på röding och öring och i låglandet finns också abborre, gädda och sik.
Historiskt har det lilla landskapet tillhört både Danmark, Norge och Sverige och medeltiden präglas av maktskiften, hungersnöd, sjukdomar och häxprocesser.
Välkommen till harrens och fjällens land!

Problem med sökandet?