• 73 resultat
  • 670 Flera hyresobjekt på/av
Spara

Stuga Dalstugan

4 personer. 2 Sovrum
4655 - 5720 per vecka

Spara

Stuga Gården Fålaboda

20 personer. 8 Sovrum
37240 per vecka

Spara

Stuga Lillarp

6 personer. 2 Sovrum
6650 - 9310 per vecka

Spara

Stuga Hultet

10 personer. 3 Sovrum
4390 - 5985 per vecka

Spara

Stuga Sjöstuga Godebrunn

7 personer. 3 Sovrum
6650 - 14630 per vecka

Spara

Stuga Backstugan

4 personer. 2 Sovrum
6915 per vecka

Spara

Stuga Hus Godebrunnasjön

15 personer. 4 Sovrum
13300 - 26600 per vecka

Spara

Stuga Kåranäs

14 personer. 4 Sovrum
23940 - 31920 per vecka

Reklam


Information att hyra stuga i Småland

Inget annat lanskap är väl så välkänt som Astrid Lindgrens Småland. Kom till det enda riktiga Bullerbylandet!
Att hyra en stuga i Småland erbjuder så mycket mer än Emil från Lönneberga och Bullerbybarnen. Faktum är att dess historia är riktigt intressant. Småland bestod just som namnet antyder av många små land, som alla hade en viss självbestämmanderätt och egna rättssystem, vilket resulterade i olikheter emellan länen (Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län och Östergötlands kän) som än idag består.

Landskapet sträcker sig från söder och östersjökusten till nordväst och Vättern. Det gränsar till Skåne och Blekinge i söder, Östergötland i norr samt Västergötland och Halland i väster. Precis som de olika delarna av landskapet skiljer sig naturen åt. Det finns barrskog, mossar och underbara sjöar. Det är den idyll som Astrid Lindgren valde att ha som skådeplats för sina berättelser.
Ta gärna med barnen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för en fantastisk upplevelse. De vuxna finner kanske även nöje i Glasrikets rika utbud. Geografiskt ligger Glasriket huvudsakligen i Lessebo, Emmaboda och Nybro kommuner i sydöstra Småland, men även i Uppvidige. Detta är ingen tillfällighet utan utgör resultatet av mycket medvetna politiska satsningar under 1700- och 1800-talen. Landshövdingarna i Kronoberg och Kalmars län kom överens om att försöka utnyttja området kring länsgränsen för industriellt bruk.
Andra städer som är väl värda ett besök är Jönköping med sitt tändsticksmuseum samt det pittoreska Kalmar med sin fina gamla stadskärna och Vasaslottet. Missa heller inte Oskarshamn och Fnyket; hamnen.

Varmt välkomna till det omväxlingsrika Småland! Här hittar du stugor mitt i skogen, härliga smultonställen vid sjön eller havet. Njut av allt från den underbara naturen till småstäder och större orter samt fantastiskt hantverk.

Problem med sökandet?
Trustpilot