• 45 resultat
  • 1084 Andere Unterkünfte
Spara

Stuga Fritidshus Öland

7 personer. 3 Sovrum
7980 - 11305 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Villa Verdi

4 personer.
4655 - 8645 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Lägenhet Borgen

6 personer. 2 Sovrum
11170 - 13165 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Norra stugan

6 personer. 1 Sovrum
3325 - 5585 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam

Spara

Stuga Sjöstugan

8 personer. 3 Sovrum
6705 - 13405 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Havsstuga Köpingsvik

6 personer. 2 Sovrum
7845 - 11835 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Stuga Byxelkrok

10 personer. 4 Sovrum
9310 - 13300 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Nya Stugan

8 personer. 3 Sovrum
5985 - 7980 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam


Information över region Öland

Öland, även känd som solens och vindarnas ö, är inte bara Sveriges näst största ö efter Gotland utan även dess minsta landskap. Ön har ca 24 000 bofasta invånare men denna siffra mångdubblas under sommarhalvåret, då besökare från hela Europa kommer till den vackra platsen i Östersjön.
Öland ligger alltså i Östersjön öster om Småland och landskapen skiljs åt av Kalmarsund. Sedan 1972 är Öland förbunden med fastlandet genom Ölandsbron. I samband med invigningen upphörde färjetrafiken och nu arbetspendlar många varje dag till Kalmar. Färjestaden, som ligger på ön nära brofästet, har ökat i befolkningsmängd och har gått om centralorten Kalmar.
Öland består till stora delar av karg alvarmark, men området närmast Kalmarsund från Köpingsvik i norr till Degerhamn i söder är bördigare, särskilt den så kallade Mörbylångadalen i söder. Klimatet tillåter odling av bl.a. jordgubbar, potatis och gurka, vilka sedan säljs över hela landet.
Ölands Stora alvar är beläget på södra delen av ön. Här breder den vidsträckta heden ut sig över ett område som är ca 40 km långt och knappt 10 km brett. Stora alvaret är därmed världens största alvar.
Öland är ett landskap med många rika lämningar från förhistorisk tid, inte minst genom ett stort antal synliga fornlämningar, ofta vackert belägna ute i landskapet.
Geologiskt sett är Öland en mycket ung ö. Den består av kalk och skiljer sig totalt från Småland och fastlandet.
Vad som också har blivit ett signum för Öland är de hundratals väderkvarnarna av trä, som dock har minska de senaste hundra åren. Nu är de som är kvar kulturminnesmärkta och på vissa håll kan man se flera stycken på rad.
Fyren Långe Jan ligger längst ut på Ölands södra udde. Med sina 42 meter är den Sveriges högsta fyr.Solliden, kungafamiljens sommarresidens, lät byggas av Drottning Victoria. Runt slottet finns en mycket vacker park- och trädgårdsanläggning. Under sommaren är parken öppen och visas för allmänheten.

Problem med sökandet?