• 84 resultat
  • 809 Flera hyresobjekt på/av
Spara

Stuga Jantorp

6 personer. 1 Sovrum
7050 per vecka

Spara

Stuga Lursjöbaden

5 personer. 2 Sovrum
7980 per vecka

Spara

Stuga Strandvilla 1

4 personer. 1 Sovrum
5320 - 6785 per vecka

Spara

Stuga Ateljén Österlen

5 personer. 2 Sovrum
6515 - 9175 per vecka

Spara

Stuga Villa Beddingestrand

9 personer. 4 Sovrum
13300 - 17290 per vecka

Spara

Stuga Äppellunden

6 personer. 2 Sovrum
9310 - 14630 per vecka

Spara

Stuga Havsnära Hanöbukten

5 personer. 3 Sovrum
5850 - 8910 per vecka

Reklam


Information att hyra stuga i Skåne

Skåne är landets sydligaste landskap och dess huvudstad Malmö är tillika Sveriges tredje största stad efter Stockholm och Göteborg.
Med anledning av dess platta och lätt kuperade topografi och den näringsrika jordmånen går Skåne även under namnet Sveriges spannmålsmagasin. Här produceras så mycket som 30% av landets spannmålsbehov.
Den nordöstra delen av landskapet präglas dock av det för Sverige så typiska landskap bestående skogsbeklädda kullar av gnejs och granit. Men Skåne har mycket mer än detta att erbjuda: längs den södra delen av landskapet löper en 400 km lång kuststräcka med vackra vita sandstränder! Det vidsträckta Skåne är också ett mecka för golfare. Man kan nå 70 olika golfplatser inom en timmes bilfärd. Även de av er som uppskattar att vandra har här fina möjligheter. Området Hallandsåsen inbjuder även till skidåkning om vintern och om sommaren är det ett härligt friluftsområdet.
Skånes historia är lång och intressant. Fram till år 1658 tillhörde landskapet till Danmark. Dialekten som talas påvisar än idag flera liknelser med danskan.
I Skåne finns ca 200 slott och herrgårdar, varav flera är öppna för allmänheten och den enda kyrka i Skandinavien som är byggd i romansk stil.
Skåne omnämndes först år 811 i ett fredsfördrag av Karl den Store, men det finns fornlämningar som kan spåras tillbaka så långt som till 5000 år före Kristus.
De senare åren har Skåne även blivit bekant genom kriminalromanerna om Kurt Wallander av Henning Mankell, som gärna låter sina historier utspela sig i och kring Ystad. Ystad är en pittoresk gammal stad i sydöst med talrika korsvirkeshus.
Man kan nog låta Ystad få företräda det som hela Skåne står för: en spännande blandning av gammal och nytt, urbanitet och natur!

Problem med sökandet?
Trustpilot