• 189 resultat
  • 939 Andere Unterkünfte
Spara

Stuga Alsterfors

4 personer. 3 Sovrum
4375 - 8380 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Stensjön Nömmen

6 personer. 4 Sovrum
7980 - 11305 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Stugan Näset

9 personer. 5 Sovrum
7315 - 10110 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Sörsjön

6 personer. 2 Sovrum
5175 - 7250 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Sommarstuga Åsnen

7 personer. 3 Sovrum
3990 - 6650 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam

Spara

Stuga Fågelsudd havsnära

7 personer. 2 Sovrum
6515 - 8845 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Seaview Djursvik

8 personer. 3 Sovrum
5320 - 9310 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Köphult

8 personer. 1 Sovrum
3990 - 6650 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Haga - Jaktstugan

7 personer. 2 Sovrum
5320 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam


Information över region Småland

Inget annat lanskap är väl så välkänt som Astrid Lindgrens Småland. Kom till det enda riktiga Bullerbylandet!
Men Småland är så mycket mer än Emil från Lönneberga och Bullerbybarnen. Faktum är att dess historia är riktigt intressant. Småland bestod just som namnet antyder av många små land, som alla hade en viss självbestämmanderätt och egna rättssystem, vilket resulterade i olikheter emellan länen (Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län och Östergötlands kän) som än idag består.
Landskapet sträcker sig från söder och östersjökusten till nordväst och Vättern. Det gränsar till Skåne och Blekinge i söder, Östergötland i norr samt Västergötland och Halland i väster. Precis som de olika delarna av landskapet skiljer sig naturen åt. Det finns barrskog, mossar och underbara sjöar. Det är den idyll som Astrid Lindgren valde att ha som skådeplats för sina berättelser.
Ta gärna med barnen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för en fantastisk upplevelse. De vuxna finner kanske även nöje i Glasrikets rika utbud. Geografiskt ligger Glasriket huvudsakligen i Lessebo, Emmaboda och Nybro kommuner i sydöstra Småland, men även i Uppvidige. Detta är ingen tillfällighet utan utgör resultatet av mycket medvetna politiska satsningar under 1700- och 1800-talen. Landshövdingarna i Kronoberg och Kalmars län kom överens om att försöka utnyttja området kring länsgränsen för industriellt bruk.
Andra städer som är väl värda ett besök är Jönköping med sitt tändsticksmuseum samt det pittoreska Kalmar med sin fina gamla stadskärna och Vasaslottet. Missa heller inte Oskarshamn och Fnyket; hamnen.
Varmt välkomna till det omväxlingsrika Småland! Njut av allt från den underbara naturen till småstäder och större orter samt fantastiskt hantverk.

Problem med sökandet?