• 189 resultat
  • 939 Andere Unterkünfte
Spara

Stuga Lillgatan Vimmerby

7 personer. 4 Sovrum
7315 - 8645 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Bekvämt naturnära

6 personer. 2 Sovrum
5320 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Sveaborg

7 personer. 3 Sovrum
7980 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Sjöidyll

6 personer. 3 Sovrum
6915 - 9975 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Hus Quade

7 personer. 4 Sovrum
5140 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam

Spara

Stuga Grönalund

4 personer. 2 Sovrum
3855 - 5455 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Country house

8 personer. 4 Sovrum
7980 - 10640 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Gässemåla

7 personer. 2 Sovrum
5320 - 6385 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Björkebråten

8 personer. 2 Sovrum
7315 - 11970 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam


Information över region Småland

Inget annat lanskap är väl så välkänt som Astrid Lindgrens Småland. Kom till det enda riktiga Bullerbylandet!
Men Småland är så mycket mer än Emil från Lönneberga och Bullerbybarnen. Faktum är att dess historia är riktigt intressant. Småland bestod just som namnet antyder av många små land, som alla hade en viss självbestämmanderätt och egna rättssystem, vilket resulterade i olikheter emellan länen (Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län och Östergötlands kän) som än idag består.
Landskapet sträcker sig från söder och östersjökusten till nordväst och Vättern. Det gränsar till Skåne och Blekinge i söder, Östergötland i norr samt Västergötland och Halland i väster. Precis som de olika delarna av landskapet skiljer sig naturen åt. Det finns barrskog, mossar och underbara sjöar. Det är den idyll som Astrid Lindgren valde att ha som skådeplats för sina berättelser.
Ta gärna med barnen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för en fantastisk upplevelse. De vuxna finner kanske även nöje i Glasrikets rika utbud. Geografiskt ligger Glasriket huvudsakligen i Lessebo, Emmaboda och Nybro kommuner i sydöstra Småland, men även i Uppvidige. Detta är ingen tillfällighet utan utgör resultatet av mycket medvetna politiska satsningar under 1700- och 1800-talen. Landshövdingarna i Kronoberg och Kalmars län kom överens om att försöka utnyttja området kring länsgränsen för industriellt bruk.
Andra städer som är väl värda ett besök är Jönköping med sitt tändsticksmuseum samt det pittoreska Kalmar med sin fina gamla stadskärna och Vasaslottet. Missa heller inte Oskarshamn och Fnyket; hamnen.
Varmt välkomna till det omväxlingsrika Småland! Njut av allt från den underbara naturen till småstäder och större orter samt fantastiskt hantverk.

Problem med sökandet?