• 189 resultat
  • 949 Andere Unterkünfte
Spara

Stuga Lilla huset Lammhult

5 personer. 3 Sovrum
725 - 870 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Sjöstuga Bolmen

5 personer. 1 Sovrum
1035 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Slakmöre

10 personer. 2 Sovrum
590 - 1255 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Hammaräng

8 personer. 2 Sovrum
725 - 870 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Mangårdsbyggnad Jät

8 personer. 4 Sovrum
580 - 770 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam

Spara

Stuga Hult Hycklinge

6 personer. 2 Sovrum
445 - 590 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Stensjö by

8 personer. 3 Sovrum
680 - 750 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Gullaskruv

7 personer. 3 Sovrum
445 per vecka

Gå till Hyresobjektet
Spara

Stuga Semesterhus Rosdal

7 personer. 3 Sovrum
525 per vecka

Gå till Hyresobjektet

Reklam


Information över region Småland

Inget annat lanskap är väl så välkänt som Astrid Lindgrens Småland. Kom till det enda riktiga Bullerbylandet!
Men Småland är så mycket mer än Emil från Lönneberga och Bullerbybarnen. Faktum är att dess historia är riktigt intressant. Småland bestod just som namnet antyder av många små land, som alla hade en viss självbestämmanderätt och egna rättssystem, vilket resulterade i olikheter emellan länen (Jönköpings län, Kalmar län, Kronobergs län, Hallands län och Östergötlands kän) som än idag består.
Landskapet sträcker sig från söder och östersjökusten till nordväst och Vättern. Det gränsar till Skåne och Blekinge i söder, Östergötland i norr samt Västergötland och Halland i väster. Precis som de olika delarna av landskapet skiljer sig naturen åt. Det finns barrskog, mossar och underbara sjöar. Det är den idyll som Astrid Lindgren valde att ha som skådeplats för sina berättelser.
Ta gärna med barnen till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby för en fantastisk upplevelse. De vuxna finner kanske även nöje i Glasrikets rika utbud. Geografiskt ligger Glasriket huvudsakligen i Lessebo, Emmaboda och Nybro kommuner i sydöstra Småland, men även i Uppvidige. Detta är ingen tillfällighet utan utgör resultatet av mycket medvetna politiska satsningar under 1700- och 1800-talen. Landshövdingarna i Kronoberg och Kalmars län kom överens om att försöka utnyttja området kring länsgränsen för industriellt bruk.
Andra städer som är väl värda ett besök är Jönköping med sitt tändsticksmuseum samt det pittoreska Kalmar med sin fina gamla stadskärna och Vasaslottet. Missa heller inte Oskarshamn och Fnyket; hamnen.
Varmt välkomna till det omväxlingsrika Småland! Njut av allt från den underbara naturen till småstäder och större orter samt fantastiskt hantverk.

Problem med sökandet?