• 57 resultat
  • 707 Flera hyresobjekt på/av
Spara

Stuga Lugnet

6 personer. 2 Sovrum
5120 - 8780 per vecka

Spara

Stuga Brastad

5 personer. 4 Sovrum
10640 per vecka

Spara

Stuga Hulu

6 personer. 2 Sovrum
3725 - 5055 per vecka

Spara

Stuga Sommartorp Vedum

6 personer. 2 Sovrum
1665 - 2525 per vecka

Spara

Stuga Ljurhalla

4 personer. 2 Sovrum
2525 - 3725 per vecka

Reklam


Information att hyra stuga i Västergötland

I Götaland i västra Sverige finner vi Västergötland, som inte är att förväxla med Västra Götalands län, då dessa har olika gränsdragningar. Västergötland är slättens landskap, här finns den kända Västgötaslätten som består av flera avskilda slättlandskap. Denna region är mycket bördigt och ligger något norr om landskapets geografiska mitt. Norra delen av landskapet är relativt fattigt på sjöar, dock återfinns den för sin berömda trandans Hornborgasjön här. I söder däremot finns det många sjöar, däribland Mjörn, Anten, Åsunden samt Lyngern och Fegen. Prova gärna på fiskelyckan!
Ej att förglömma är att i Västergötland även Vänern ligger; Sveriges största insjö med en yta på 5 648 km² och volym 153 km3. Den ligger 44 meter över havet och är Europas tredje största. Bland världens största insjöar hamnar den på 29:e plats.
Västergötland är en av Sveriges äldsta kulturbygder. Från inlandsisens avsmältning finns enstaka fynd och faktum är att den dåvarande Nordsjön sträckte sig österut via Vänern ända till Hornborgasjön, men landhöjningen torrlade inom kort både Varaslätten och många andra områden.
Staden Göteborg ligger delvis i Västergötland, gränsen till Bohuslän går vid Hisingen i Göteborgs kommun. Göteborg är med sina ca 550 000 invånare Sveriges näst största stad och erbjuder en mängd aktiviteter, bl.a. Lisebergs nöjespark.

Problem med sökandet?
Trustpilot